Home page
   Profil Dr.VOICU
   Cabinetul Bendis
   Afla despre piele
   Peeling chimic
   Programeaza-ti o consultatie
   Contact
 
Scurt istoric al peelingului

Informatii utile

Protocol de lucru
Evolutie post peeling
Intrebari frecvente      

           BENDIS
           Frumusetea vine din interior.
           Las-o sa se vada.
           DrVoicu.ro
           "Unde spiritul nu lucreaza cu
           mainile, acolo nu este arta."
Leonardo Da Vinci         
 
Dr. Radu VOICU      

Scurt istoric al peelingului .

Peelingul chimic pentru imbunatatirea aspectului estetic al pielii consta in aplicarea unui sau mai multor agenti chimici exfolianti avind ca rezultat distrugerea controlata a unor straturi ale epidermului si/sau a dermului urmata de o regenerare a unui derm si epiderm nou.

Inca de pe vremea Egiptului antic oamenii au folosit metode de chemoexfoliere, cunoscute ca peeling chimic pentru intinerirea pielii. Produsul folosit initial pentru chemoexfoliere a fost acidul lactic, un ingredient activ al laptelui acru , utilizat de nobilimea vremii ca o parte a metodelor de reintinerire a pielii. In Evul Mediu, vinul vechi era folosit si pentru aceste scopuri. Astazi, aceste exfoliante istorice contineau alfa-hidroxi acizi ca ingrediente active responsabile de exfolierea pielii.

Peelingul chimic produce o leziune cu adincime controlata la nivelul pielii. Dupa lezarea straturilor superficiale ale pielii incepe procesul de vindecare prin regenerarea epidermului din tesutul inconjurator si structurile anexe, scaderea elastozei si repozitionarea noului tesut dermal (in cazul peelingurilor profunde).

Peelingul chimic modern a fost promovat de chirurgii plasticieni si dermatology. In prima faza au fost descoperite caracteristicile si proprietatile acidului salicylic. Cu timpul practicantii acestui tip de interventie au inceput sa dezvolte si alti agenti chimici pentru peeling pentru diferite profunzimi de patrundere. In 1960 Baker si Gordon dezvolta un agent chimic pentru peeling profound folosit in special pentru inlaturarea ridurilor din jurul gurii. Din 1980 pina in present au fost sintetizate si folosite diverse amestecuri cu scop de agenti pentru peeling folositi intr-o plaja foarte larga de indicatii.

Tipuri de peeling chimic

Superficial : se relizeaza o leziune limitata strict la nivelu stratului superficial al epidermului. Se poate aplica pe toate tipurile de piele Fitzpatrick.

Mediu: se realizeaza o leziune care cuprinde epidermul in totalitate. Recomandat pentru tipurile de piele Fitzpatrick I - IV.

Profund: se realizeaza o leziune care cuprinde epidermul, dermul superficial. Recomandat pentru tipurile de piele Fitzpatrick I -III.

 

www.cere.ro
Best-top Romania : Lista de top globala Download - Roportal jocuri
Medicina Voteaza / Adauga Site  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Director Web Clink.ro Adauga site in top online